Przygotujemy dla Was tort, który swoją estetyką wykonania i smakiem, stanie się przepysznym zwieńczeniem Waszej uroczystości.

Torty weselne

Smaki tortów

Możecie wybierać spośród 10 różnorodnych smaków, część z nich dostępna jest w wielu wariantach. Poniżej znajdziecie opis każdego z nich wraz ze zdjęciem. Jeśli nadal jesteście niezdecydowani, umówcie się na degustację w naszej kawiarni, przygotujemy dla Was poczęstunek w formie mini torcików.

owocowy

Jasny biszkopt nasączony bezalkoholowym ponczem przygotowanym na bazie owoców cytrusowych, krem z prawdziwej bitej śmietany i mascarpone oraz duża ilość owoców sezonowych w postaci malin, borówek, truskawek, opcjonalnie poziomek.

Dostępne warianty:

Smak dostępny wyłącznie w sezonie letnim.

Dopłata 2 zł do standardowej ceny porcji.

mus owocowy

Delikatny mus owocowy z kawałkami owoców przygotowany jest na bazie jednej z naszych domowych konfitur, bitej śmietany i mascarpone.

Dostępne warianty:

Do musu malinowego i truskawkowego sugerujemy jasne biszkopty, natomiast do borówkowego czekoladowe.

Istnieje możliwość połączenia 2 smaków.

truskawkowiec / malinowiec

Bazę tortu stanowi specjalnie przez nas gotowany serek waniliowy z dodatkiem świeżych truskawek lub malin, natomiast góra tortu pokryta jest cienką warstwą bitej śmietany.

Dostępne warianty:

Do truskawkowca dodajemy słoiczek musu truskawkowego.

Smak dostępny wyłącznie w sezonie letnim.

Dopłata 4 zł do standardowej ceny porcji.

pistacjowy

Czekoladowe biszkopty przełożone kremem z prażonych pistacji z dodatkiem świeżych malin.

Dopłata 4 zł do standardowej ceny porcji.

chałwowy

Delikatny mus chałwowy z dodatkiem świeżych truskawek, malin lub karmelizowanych pomarańczy.

Dostępne warianty:

W standardzie poncz alkoholowy.

Dopłata 2 zł do standardowej ceny porcji.

nugat

Puszysty jasny biszkopt, krem czekoladowy z chrupkami, galaretka malinowa z malinami lub wiśniowa z wiśniami i bita śmietana.

Dostępne warianty:

W skład kremu czekoladowego wchodzą orzechy laskowe.

Dopłata 2 zł do standardowej ceny porcji.

czekoladowy

Trzy warstwy czekoladowych biszkoptów przełożone delikatnym kremem czekoladowym przygotowanym na bazie najwyższej jakości czekolady.

Dostępne warianty:

Dopłata 2 zł do standardowej ceny porcji.

orzechowy

Biszkopty z orzechów włoskich lub laskowych w kompozycji z kremem orzechowym, kawowym lub czekoladowym.

Dostępne warianty:

W standardzie poncz alkoholowy.

Dopłata 2 zł do standardowej ceny porcji.

OREO®

Czekoladowe biszkopty przełożone kremem na bazie mascarpone i ciasteczek OREO.

marchewkowy

Puszyste biszkopty marchewkowe z dodatkiem płatków migdałowych i przypraw korzennych przełożone kremem na bazie mascarpone.

Dekoracje

Nie mamy zamkniętego wzornika tortów. Najczęściej wykonujemy dekoracje na podstawie przesłanych przez Was inspiracji i wytycznych. To Wasz dzień, dlatego, w miarę możliwości, staramy się sprostać Waszym oczekiwaniom co do smaku i wyglądu tortu weselnego. Poniżej prezentujemy Wam cztery podstawowe typy dekoracji.

dekoracja
naturalna

Do tej grupy zaliczamy torty „Naked Cake”, czyli torty z odkrytymi warstwami lub te wykończone kremem mascarpone z bitą śmietaną.

Przy tego typu wykończeniu do dekoracji możemy użyć świeżych owoców lub żywych kwiatów.

od 19 zł / porcja

dekoracja
drip cake

Torty w zależności od oczekiwanego efektu pokryte są kremem mascarpone lub kremem maślanym. Główną ozdobą takiego tortu jest spływająca po jego bokach polewa zrobiona z ciemnej lub białej czekolady. Białą czekoladę możemy zabarwić na różne kolory.

W przypadku takiego wykończenia tort możemy udekorować dowolnymi dodatkami.

od 21 zł / porcja

dekoracja kremem maślanym

Krem maślany pozwala nam stworzyć zarówno minimalistyczne, jak i bardzo wyszukane formy dekoracji.

od 23 zł / porcja

dekoracja
z masy cukrowej

Masa cukrowa to materiał, który pozwala na zdecydowanie więcej możliwości dekoracji. Tworzy stabilną podstawę do umieszczenia na torcie większych aplikacji.

od 25 zł / porcja

Ile będzie kosztował mój tort?

Cena tortu weselnego zależna jest od wyboru dekoracji oraz ilości porcji.

Nie ma znaczenia jaki smak wybierzesz. W sekcji dekoracji przy każdym wariancie podana jest cena za porcję. Aby obliczyć koszt za całość wystarczy cenę porcji pomnożyć razy liczbę gości.

wybierz
smak

przykładowo: mus owocowy w wariancie borówkowym

wybierz
dekorację

przykładowo: drip cake z owocowym dodatkiem

cena za porcję: 21 zł
cena za dodatek: 2 zł

podaj
liczbę gości

przykładowo: 100 gości

100 porcji

szacunkowa
cena za tort

pomnóż liczbę gości razy cenę porcji

23 zł * 100 porcji = 2300

Cena tortu może być wyższa niż wyliczona jeśli zdecydujesz się na wyjątkowo skomplikowaną dekorację.
W celu ustalenia wszystkich szczegółów wypełnij poniższy formularz. Odzwonimy w wybranym przez Ciebie terminie.

Dodatkowe informacje

Poznajcie szczegóły naszej oferty. Dowiecie się więcej na temat wspólnej pracy z nami nad przygotowaniem Waszego wymarzonego tortu weselnego.

degustacje

Terminy degustacji ustalane są indywidualnie. O wybranym terminie degustacji, smakach i miejscu (Duża Góra 2 lub Stradomska 15) poinformujcie nas przynajmniej z 4 dniowym wyprzedzeniem. W ramach bezpłatnej części degustacji możecie wybrać trzy smaki, które przygotujemy w formie mini torcików. Koszt każdego dodatkowego smaku: 18,00 zł.

terminy

Terminy sugerujemy rezerwować przynajmniej z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem. Rezerwacja terminu wiąże się z wpłatą zaliczki w wysokości 300 zł.

wasze inspiracje

Nie mamy zamkniętego wzornika tortów, często wykonujemy je na podstawie przesłanych przez Was inspiracji.

poncz

Do tortów owocowych wykorzystywany jest poncz na bazie owoców cytrusowych, natomiast w przypadku tortów orzechowych, chałwowych i niektórych czekoladowych stosujemy poncz alkoholowy (istnieje możliwość wymiany na inny).

atrapa

Atrapę pięter możemy wykorzystać jeśli zależy Wam na bardziej okazałym torcie. Przy większych weselach sugerujemy też rozwiązanie tego typu, by przyspieszyć proces wydawania tortu gościom.

dekoracje

W przypadku dekoracji kwiatowych możemy powiązać naszą pracę z pracą Waszej florystki/florysty, by zachować 100% spójność detali.

piętra

Z racji na delikatny charakter „wnętrza” naszych tortów, nie wykonujemy ich wyższych niż 4 poziomy, co przy zachowaniu odpowiednich proporcji pozwala wykonać tort nawet na 160 porcji. Reszta serwowana jest w formie prostokątnych tortów, które trafiają bezpośrednio „na kuchnie”. Istnieje możliwość przygotowania 1 piętrowego tortu w formie serca (około 120 porcji).

Jeśli zależy Wam na torcie wyższym niż 4-piętrowy, dolne piętra wykonamy w formie atrapy.

dowozy

Cena dostawy rozpoczyna się od 35 zł, a ostateczna kwota zależy od pokonanej odległości. Prosimy o kontakt w celu ustalenia finalnego kosztu dowozu.

Porozmawiajmy

Wypełnij poniższy formularz.
Skontaktujemy się z Tobą i omówimy wszystkie szczegóły.





Twój tort 






Termin i odbiór 






Degustacja 


- w ramach bezpłatnej części degustacji możecie wybrać trzy smaki, które przygotujemy w formie mini torcików.

- koszt każdego dodatkowego smaku: 18,00 zł

- o wybranym terminie degustacji, smakach i miejscu odbioru (Duża Góra 2 lub Stradomska 15) degustacji poinformujcie nas przynajmniej z 4 dniowym wyprzedzeniem.




Dane kontaktowe 


Sklep

Zapraszamy do naszego sklepu.
Wkrótce zostanie przebudowany zgodnie z nową stroną.