Przekazywane z pokolenia na pokolenie sekrety i starannie wyselekcjonowane produkty czynią nasze ciasta wyjątkowymi.
Ciasta na przyjęcia
Ciasta z blachy
Nasze ciasta pieczemy na bazie najwyższej jakości naturalnych składników, co daje gwarancje prawdziwie domowych smaków.
czekoladowe
Kakaowe biszkopty przełożone kremem na bazie deserowej czekolady, nasączone ponczem z alkoholem. Może być wykonane z dodatkiem konfitur lub owoców.
Forma
30 x 40 cm
40 porcji bankietowych
Cena
300 zł
miodownik
Puszyste miodowe ciasto przekładane kremem grysikowym i powidłem śliwkowym.
Forma
30 x 40 cm
40 porcji bankietowych
Cena
240 zł
brownie
Intensywnie czekoladowe, wilgotne ciasto z kawałkami białej czekolady lub z odrobiną chilli. Proponujemy je w wersji czystej.
Forma
22 x 32 cm
40 porcji bankietowych
Cena
230 zł
tartoletka
Kruche maślane ciasto, cienka warstwa domowej konfitury, puszysty biszkopt, maślany krem owocowy i mnóstwo owoców zatopionych w galaretce.
Forma
30 x 40 cm
40 porcji bankietowych
Cena
300 zł
sezam
Kruche maślane ciasto, krem chałwowy i sezam zapiekany w miodzie.
Forma
30 x 40 cm
40 porcji bankietowych
Cena
220 zł
nugat
Jasny biszkopt, czekoladowo-orzechowy krem z chrupkami, malinowa lub wiśniowa galaretka z owocami, bita śmietana.
Forma
30 x 40 cm
40 porcji bankietowych
Cena
310 zł
sernik z białą czekoladą
Aksamitny sernik przykryty warstwą kremu z białej czekolady, spód z orzechów laskowych.
Forma
25 x 38 cm
60 porcji bankietowych
Cena
300 zł
sernik klasyczny
Tradycyjny sernik pieczony na bazie twarogu, masła i śmietany.
Forma
25 x 38 cm
40 porcji bankietowych
Cena
260 zł
marchewkowe
Puszyste ciasto marchewkowe z dodatkiem przypraw korzennych i płatków migdałowych. Przełożone kremem na bazie serka mascarpone.
Forma
30 x 40 cm
40 porcji bankietowych
Cena
260 zł
orzechowo-kawowe
Biszkopt z orzechów włoskich przełożony kremem kawowym, nasączony ponczem z alkoholem.
Forma
30 x 40 cm
40 porcji bankietowych
Cena
310 zł
karmelowe
Biszkopt z orzechów laskowych przełożony delikatnym kremem budyniowym oraz mascarpone z pokruszonym karmelem i orzechami włoskim
Forma
30 x 40 cm
40 porcji bankietowych
Cena
300 zł
czekoladowa ricotta
Serek ricotta z ciemną i białą czekoladą na kruchym czekoladowym spodzie z polewą z czekolady deserowej.
Forma
20 x 30 cm
48 porcji bankietowych
Cena
260 zł
kajmak
Kruche maślane ciasto, krem budyniowy, kajmak i odrobina bitej śmietany przyprószona prażonymi płatkami migdałowymi.
Forma
30 x 40 cm
40 porcji bankietowych
Cena
260 zł
Porcjowanie ciast z blachy
Ciasta możecie zamawiać w całości lub pocięte na porcje bankietowe.
Każda porcja jest udekorowana.
Na dużych przyjęciach polecamy porcje bankietowe jako najbardziej przystępną formę podania ciast.
Goście chętniej wybierają mniejsze porcje, by móc spróbować różnych gatunków ciast.
Krojenie ciast nie jest dodatkowo płatne. Nam również zależy, by wypieki wyglądały na stole jak najlepiej.
Ciasta okrągłe
Wyselekcjonowaliśmy osiem klasycznych przepisów, na podstawie których pieczemy okrągłe ciasta. Wszystkie mają średnicę 24 cm. Trafiają do Was niepokrojone. Wybierzcie swoje ulubione smaki.
sernik wiedeński
Tradycyjny sernik z twarogu, masła i śmietany z polewą z deserowej czekolady.
Forma
24 cm
Cena
150 zł
sernik z malinami
Puszysty delikatny sernik z twarogu, masła i śmietany, zapieczony z dodatkiem świeżych malin.
Forma
25 cm
Cena
170 zł
sernik Baskijski
Wyjątkowo kremowy i delikatny, wykonany na bzie kremowego serka i śmietany.
Forma
25 cm
Cena
160 zł
tarta pistacjowa
Delikatne maślane ciasto z pistacjowym kremem.
Forma
22 cm
Cena
180 zł
tarta malinowa
Delikatne maślane ciasto, delikatny krem budyniowy przykryty malinami. Ciasto sezonowe.
Forma
22 cm
Cena
140 zł
tarta truskawkowa
Delikatne maślane ciasto, delikatny krem budyniowy przykryty truskawkami. Ciasto sezonowe.
Forma
22 cm
Cena
140 zł
marchewkowe
Puszyste ciasto marchewkowe z dodatkiem przypraw korzennych i płatków migdałowych. Przełożone kremem na bazie serka mascarpone.
Forma
24 cm
Cena
140 zł