Nasze przepisy często mają historie dużo dłuższe niż historia naszej cukierni. Przekazywane z pokolenia na pokolenie sekrety i starannie wyselekcjonowane produkty czynią nasze słodkości wyjątkowymi. Smak każdego ciasta, drożdżówki czy tortu jest dowodem na to, że Tartelette to nie tylko sprawdzone receptury i doskonałe składniki, ale przede wszystkim pasja.
Pracownia i cukiernia
w jednym miejscu
Kraków, Duża Góra 2/3
wtorek – piątek
09:00 – 18:00
sobota
09:00 – 16:00
niedziela
10:00 - 14:00
nasza historia
Nasza cukiernia to w pełni rodzinne przedsięwzięcie, które swój początek miało w zaciszu domu w krakowskim Bieżanowie. Ciocia Ela – to ona jest postacią, która nadała początek i charakter cukierni jaką widzimy dzisiaj. Czuwa nad każdym wykonanym ciastem i dba o to, żeby każda z zakupionych przez Was słodkości była najwyższej jakości. Nasi klienci chwalą nas za niezmiennie najwyższą jakość produktów i staranność ich wykonania, która utrzymuje się od początku naszej działalności.
domowe receptury
Od samego początku kwestią dla nas kluczową jest jakość naszych produktów i zachowanie domowego smaku. Wszystkie półprodukty wchodzące w skład naszych słodkości przygotowujemy sami w naszej pracowni. Pyszne domowe konfitury, delikatne budynie i puszyste biszkopty to efekt pracy, w którą wkładamy całe serce.
naturalne składniki
W Tartelette najważniejszy jest domowy smak naszych wypieków, dlatego używamy tylko naturalnych składników od zaufanych dostawców. Owoce w naszych tortach i deserach wybierane są ze szczególną troską. Konfitura różana, którą znajdziecie między innymi w naszych drożdżówkach, eklerach czy pączkach, pochodzi z naszej własnej uprawy dzikiej róży i jest od początku do końca wytwarzana w naszej pracowni, dlatego możemy być pewni jakości naszych słodkości.